Bucatini met salieboter

 

Een van de leukste dingen aan op reis gaan: door een lokale supermarkt struinen en lekkernijen vinden die we thuis niet hebben. Tijdens onze rondreis in Emilia-Romagna en Toscane kochten we 5 kg Tipo 00-bloem, hazelnootpasta en deze superlekkere bucatini - lange, stevige en holle pastaslierten. Perfect in combinatie met een smaakvolle en toch bescheiden saus zoals salieboter.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram bucatini (of vervang door stevige spaghetti of linguini)

  • 4 eetlepels ongezouten boter

  • 2 teentjes knoflook

  • 15 g verse salieblaadjes

  • zwarte peper en zout

  • parmezaan, grana padano of pecorino naar smaak

Bereiding

  • Kook de pasta in gezouten water, volgens de instructies van de verpakking.

  • Plet de knoflook en hak fijn. Hak de salie in grove stukken.

  • Smelt de boter in een pan.

  • Voeg als de boter zacht begint te bubbelen de knoflook toe en laat ze een minuutje al roerend kleuren.

  • Voeg de salie toe, blijf roeren en laat nog zo’n 4 minuten verder bakken. Tot de boter een beetje bruiner kleurt en de salie knapperig wordt.

  • Kruid met zwarte peper en een beetje zout.

  • Verdeel de salieboter over de pasta en rasp er wat kaas over naar smaak.

Previous
Previous

Slow cooking in Gabbiano

Next
Next

Avontuur