Bucatini met salieboter
Een van de leukste dingen aan op reis gaan: door een lokale supermarkt struinen en lekkernijen vinden die we thuis niet hebben. Tijdens onze rondreis in Emilia-Romagna en Toscane kochten we 5 kg Tipo 00-bloem, hazelnootpasta en deze superlekkere bucatini - lange, stevige en holle pastaslierten. Perfect in combinatie met een smaakvolle en toch bescheiden saus zoals salieboter.
Ingrediënten (2 personen)
300 gram bucatini (of vervang door stevige spaghetti of linguini)
4 eetlepels ongezouten boter
2 teentjes knoflook
15 g verse salieblaadjes
zwarte peper en zout
parmezaan, grana padano of pecorino naar smaak
Bereiding
Kook de pasta in gezouten water, volgens de instructies van de verpakking.
Plet de knoflook en hak fijn. Hak de salie in grove stukken.
Smelt de boter in een pan.
Voeg als de boter zacht begint te bubbelen de knoflook toe en laat ze een minuutje al roerend kleuren.
Voeg de salie toe, blijf roeren en laat nog zo’n 4 minuten verder bakken. Tot de boter een beetje bruiner kleurt en de salie knapperig wordt.
Kruid met zwarte peper en een beetje zout.
Verdeel de salieboter over de pasta en rasp er wat kaas over naar smaak.