Romy Van Haecke (1997) is een Vlaamse private chef, schrijver en contentmaker.

Ze groeide op in Maldegem en woont in Lievegem, maar haar wortels reiken ook uit naar Gent en omstreken, en naar Knokke-Heist.

Vanaf haar drieëntwintigste co-hostte Romy twee jaar lang de eerste Belgische beautypodcast Beyond The Cream, waarmee ze samen met co-host Manon interviews haalde in magazines zoals Knack Weekend, Flair en Bossy Magazine, en features in ELLE en Nina.

In 2024 maakte Romy van haar jarenlange passie voor de pure voedzame keuken haar beroep en werkte ze voor het eerst bij gezinnen thuis als private chef. Haar TikTok-video waarin ze toont hoe ze mealprept voor haar klanten, ging viraal en bereikte maar liefst 190.000 kijkers. Romy startte ook aan een professionele koksopleiding aan de hotelschool in Gent, die ze momenteel nog verder zet richting een diploma chef-kok, en volgde online masterclasses van grote internationale chefs zoals Alice Waters, Yottam Ottolenghi en Gordon Ramsay.

Hoewel ze niets liever doet dan recepten uitwerken, experimenten en uren in de keuken staan, is schrijven Romy’s eerste liefde.