Sicilian-style focaccia pizza

Siciliaanse pizza is basically een belegde focaccia. Gouden, luchtig, sappig en dik focaccia-deeg verrijkt met smaakvolle tomatensaus, gesmolten kaas en alle toppings waar je hart naar verlangt. Het is bovendien snel klaar en vereist geen kneedwerk met je handen. Perfect voor luie zondagavonden, een kids-friendly dinner of wanneer je vrienden nog even blijven plakken - maak dan één grote pizza om te delen en serveer gewoon op servetjes met een glas wijn erbij.

 

Ingrediënten (voor een pizza van 9 slices, als hoofdgerecht voor 2 personen of om te sharen met 4)

  • Mijn basisrecept voor hemelse focaccia

  • Je favoriete tomatensaus (zelfgemaakt of bijvoorbeeld de lekkere Mutti pizzasaus met oregano)

  • 1/2 bol mozzarella, in schijfjes OF 4 eetlepels smaakvolle geraspte kaas zoals zoute pecorino, emmentaler …

  • Toppings naar keuze zoals olijfjes, schijfjes champignon, verse kerstomaten, artisjokharten …

  • Een handvol rucola - optioneel, maar zorgt voor een lekkere fris-pittige toevoeging en een extra portie greens

Bereiding

  • Maak de focaccia klaar zoals in mijn basisrecept, maar bak hem op het einde niet volledig af. Na ongeveer 15 minuten in de oven is hij voldoende afgebakken om te beleggen. Haal hem dan uit de oven en beleg rijkelijk met de tomatensaus, kaas en toppings.

  • Zet nog 10 minuten in de oven of tot de kaas volledig is gesmolten en de randjes van de focaccia goudgeel kleuren.

  • Serveer met de rucola.

Previous
Previous

Hapje van Oost-Indische kers

Next
Next

Het groentewinkeltje aan zee